ŽIGA ROŠER

Kraj rojstva: 

Velenje, Slovenija

 

Diploma: 

Fakulteta za arhitekturo, Univerza v Ljubljani, 2012 

 

Izobrazba: 

Fakulteta za arhitekturo, Univerza v Ljubljani

 

Delo:

Delo na različnih kreativnih projektih v sodelovanju z Juretom Markoto ter Hano Domijan (2008-).

Sodelovanje v arhitekturnih birojih Arh Krušec in Svet vmes (2014-2018).

Realizacija diplomskega projekta izgradnje šole v okolici Kolkate v Indiji (2012-2016).

Tehnični sodelavec na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani pri prof. Juriju Sadarju (2013-2014) ter prof. Tadeju Glažarju (2014 – 2016).

Študijska skupina v okviru Bienala industrijskega oblikovanja - BIO 50, mentorji T.Gregorič, A.Dekleva, J. Boelena (2014).

Sodelavec pri študentskem projektu izgradnje učilnice in knjižnice v Južnoafriški republiki  v okviru FA v Ljubljani ter organizacije SARCH iz Dunaja (2009-2010).

Objave:

»Idejna zasnova arhitekture osnovne šole v Indiji«, Ž. Rošer, Praznine #4, 2012

»Izkušnja gradnje v drugem kulturnem okolju«, Ž. Rošer, Praznine #5, 2013

»Šola v Kolkati se gradi«, A. Planišček, Trajekt - spletni portal za arhitekturo in prostor, 2013

»Uspešna Slovenija«, intervju z Ž. Rošerjem, S. Banjanac Lubej, Mmc rtvslo, 2014

Nagrade:

1. nagrada, Center urbane kulture Kino Šiška, večnamenski prodajno-razstavni objekt – Kiosk, soavtorstvo z Juretom Markoto (2010)

Dva izbrana predloga za novo slovensko zastavo, natečaj agencije Proglas, revija Mladina (2011)

Študentska prešernova nagrada Fakultete za arhitekturo v Ljubljani, za delo Šola za prihodnost, soavtorstvo s skupino študentov, mentorji prof. dr. A.Vodopivca, mag. T.Glažarja, doc. mag. A. Planišček in asist. J. Konstantinoviča (2012)

Plečnikovo študentsko priznanje za delo Šola za prihodnost, soavtorstvo s skupino študentov, mentorji prof. dr. A.Vodopivca, mag. T.Glažarja, doc. mag. A. Planišček in asist. J. Konstantinoviča (2012)

Študentska Prešernova nagrada Univerze v Ljubljani za diplomsko delo Idejna zasnova arhitekture osnovne šolev okolici Kolkate v Indiji, pod mentorstvom prof. dr. A. Vodopivca (2013)

Glavna nagrada za sodelovanje v sklopu bienala industrijskega oblikovanja - BIO 50 za delo Nanoturizem, v sklopu celotne raziskovalne skupine Nanoturizem, pod mentorstvom Tine Gregorič in Aljoše Dekleve (2014)

Pohvala žirije - Brumnove nagrade v sklopu 7. Bienala vidnih sporočil Slovenije v kategoriji prostorske grafične rešitve, za delo prenove muzejske sobe na Hrušici; Poznorimska trdnjava Ad Pirum, soavtorstvo s Hano Domijan (2015)

  • Instagram - Grey Circle

Kosi in partnerji d.o.o. _ Ljubljana, Slovenia _ info@kip.si