Pristop_foto-anaskobe (30)_1024.jpg

PRISTOP
Creative Agency Offices

Location: Ljubljana, Slovenia

Client: Pristop, d.o.o.

Year: 2021

Program: office

Area: 2.350 m2

Architecture: Ognen Arsov, Ana Kosi, Barbara Cizl, Ajda Merslavič, Sara Škarica, Žiga Rošer

+ Arhitektura 2211

Collage: Sara Škarica

Photo: Ana Skobe

 

The creative agency's offices are located in a modern office/residential building in the centre of Ljubljana. The 80m long and approximately 30m wide space is divided into two parts. The office part runs along the entire glass perimeter of the building while the deep, dark centre of the area houses the agency's common areas, communications and service areas. All the agency's spaces flow more or less freely into each other, with no strict dividing lines between the offices and the common areas and communications.

 

The creative agency's offices are systematically designed as a large, bright and creative landscape. The system consists of several layers: 1.) the existing skeletal reinforced concrete structure with cores, 2.) uniform concrete floor, 3.) grid of white plasterboard lintels under the ceiling into which panels and walls are fixed, 4.) partition system made of raw materials (painted brick, plywood, copelite glass, glass walls, curtains, rotating corrugated sheet metal walls), 5. ) unified systemic furniture, which is uniquely designed, 6.) catalogue pieces of furniture as accents in the space, 7.) uniquely designed, introverted, dark spaces (toilets, meeting room, lecture room) as a counterpoint to the otherwise bright, unified landscape.) 

All the spaces in the landscape flow more or less freely into each other, with no strict dividing lines between the offices and the common areas. 

The raw industrial materials create an ambience that is "unfinished", just as befits a  creative agency's need for constant reinvention. 

6_2022 PRISTOP_KOLAZ_KONCNI_small.jpg
situla location.png
IMG_8426.JPG
IMG_8477.JPG
IMG_8433.JPG
aksa katalog_ps.jpg
tloris 1-200_KONCNA.jpg
Pristop_foto-anaskobe (40)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (22)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (25)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (36)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (1)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (5)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (3)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (7)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (6)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (8)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (32)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (18)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (15)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (17)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (19)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (20)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (31)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (10)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (11)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (28)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (4)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (16)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (9)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (12)_1024.jpg
Pristop_foto-anaskobe (14)_1024.jpg
Pristop_GIF-anaskobe.gif