Arhitekturno prakso Kosi in partnerji sta leta 2017 v Ljubljani ustanovila Ana Kosi in Ognen Arsov.

V KIP se z arhitekturo ukvarjamo in jo obravnavamo z vseh strani; od predmetov in interierjev, do objektov in urbanizma, od pisanih besedil in dialogov, do predavanj, filmov in navidezne resničnosti.

Vse naše delo povezuje skupna ideja; ustvariti prostore, ki v generični prostorski mreži ustvarjajo prekinitve oz. zareze. Arhitektura predstavlja evolucijsko mutacijo znotraj predvidljivega sistema grajenega okolja, znotraj kolektivnega, družbenega razmišljanja in znotraj intimnega življenja ljudi. Najpomembnejša lastnost arhitekture je ta, da neodvisno od časa, v katerem je prisotna, družbo drami, ji nastavlja ogledalo, buri domišljijo in sproža nove načine razmišljanja. 

Ana Kosi, u.d.i.a. je leta 2011 diplomirala na Fakulteri za arhitekturo v Ljubljani. Del  študija  je opravila na šoli Politecnico di Milano, v Milanu. Leta 2010 je so-ustanovila kreativno skupino Svet vmes, ki se je specifično ukvarjala s preobrazbo “vmesnih” prostorov v obstoječih izobraževalnih ustanovah.Leta 2013 je skupina prerasla v arhitekturni biro, katerega partnerica je bila do leta 2016. Izvedeni projekti katerih so-avtorica je, so prejeli več domačih in tujih nagrad. Projekti so prav tako redno objavljeni v domačih in tujih medijih. Leta 2017 je v partnerstvu z Ognenom Arsovom ustanovila arhitekturni biro Kosi in partnerji. Deluje tako na projektantskem kot na teoretičnem arhitekturnem področju. Njeni članki so bili objavljeni v revijah Outsider, Delo in Oris. Od leta 2017 je asistentka izr. prof. ddr. Petre Čeferin (Fakulteta za arhitekturo, Univerza v Ljubljani) pri arhitekturno-teoretičnih predmetih. Od leta 2018 je članica uredniškega odbora revije Outsider.

Ognen Arsov, je leta 2004 diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Skopju. Svojo poklicno pot je začel v Sloveniji s projektiranjem enodružinskih hiš s fokusom na nizkoenergijski in pasivni gradnji v arhitekurnem biroju Arhem, d.o.o (2006-2008).  Kasneje je  delal v arhitekturnih birojih Sadar+Vuga (2008-2012), Šabec Kalan Šabec (2012), Arhitektura Krušec (2012-2014) ter v Svet Vmes (2014-2016). Sodeloval je pri pojektiranju velikega števila realiziranih objektov različnih meril (Športna dvorana Stožice v Ljubljani,  Objekt Nogometne zveze Slovenije - Brdo pri Kranju, Notranji atrij v Gimnaziji Poljane, večje število hiš in interierjev). Leta 2017 je v partnerstvu z Ano Kosi ustanovil arhitekurni biro Kosi in partnerji.

Žiga Rošer, u.d.i.a. (1985, Slovenj Gradec) je študiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Med študijem je opravljal enoletno študijsko prakso v arhitekturnem biroju Ark Arhitektura Krušec. Leta 2010 je v sodelovanju s skupino študentov iz Fakultete za Arhitekturo v Ljubljani, pod mentorstvom prof. dr. Aleša Vodopivca, mag. Tadeja Glažarja, doc. Anje Planišček ter asist. Josipa Konstantinoviča sodeloval pri projektu izgradnje učilnice in knjižnice v Južnoafriški republiki. Leta 2012 je pod mentorstvom prof. dr Aleša Vodopivca, diplomiral z diplomsko nalogo, z naslovom Idejna zasnova arhitekture šole v okolici Kolkate. Med leti 2014 in 2017 je sodeloval z arhitekturnim birojem Svet Vmes ter opravljal delo tehničnega sodelavca na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani pri izr. prof. Juriju Sadarju ter prof. mag. Tadeju Glažarju. 

Barbara Žunkovič, m.i.a. (1990, Maribor) je leta 2009 zaključila šolanje na II. gimnaziji Maribor in pričela s študijem na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Med 2011-2017 je opravljala študentsko delo ali sodelovala na natečajih v večih arhitekturnih birojih (Dekleva Gregorič arhitekti, Arhitektura d.o.o., Ark Arhitektura Krušec, Svet vmes). V sodelovanju z Vidom Zabelom je oblikovala dve razstavi za Narodni muzej Slovenije: Belo zlato, zbirka porcelana Narodnega muzeja Slovenije/ Črna nit na medeninastem profilu in Modernisticno steklo: umetnost za vsak dan / Betonski paneli. Leta 2017 je magistrirala na Fakulteti za arhitekturo, Univerza v Ljubljani. 

NAGRADE 

JAVNI INTERIER LETA 2018, Slovenske nagrade za oblikovanje 2018, Zavod BIG, Mesec oblikovanja 

  projekt: Kolonada, prenova poslovnih prostorov Ljubljanske borze, avtorji: Kosi in partnerji + Arhitektura 2211

JAVNI INTERIER LETA 2018, Vzhodnjeevropske nagrade za oblikovanje, Zavod BIG, Mesec oblikovanja 

  projekt: Kolonada, prenova poslovnih prostorov Ljubljanske borze, avtorji: Kosi in partnerji + Arhitektura 2211

  • Instagram - Grey Circle

Kosi in partnerji d.o.o. _ Ljubljana, Slovenia _ info@kip.si