01_image.jpg

HIŠA M
Single Family House

Location: Dolenjske Toplice, Slovenija

Client: private

Year: 2022

Program: housing

Area: 288 m2

Architecture: Ognen Arsov, Ana Kosi, Ajda Merslavič

Collage: Sara Škarica

 

The Long House is a two storey single unit residential building designed for an older couple. The building is located on a distinctly elongated, narrow gently sloping plot surrounded by meadows. This particular shape of the plot determines the architectural design of the building which is conceived as a fusion of two separate buildings, a living and a service building connected by a single roof. Another defining feature of the site is also its views – the house is consequently designed to catch the most beautiful views of the surroundings through the windows. Inside the long building the rooms are arranged in a chain, one behind the other; living and sleeping areas for the couple on the ground floor and service and hobby areas in the basement. nt. The interior of the house connects to and extends into the outdoor space via a balcony running along the west façade of the house. The house is designed on two floors, the ground floor (wooden construction) and a semi-basement (concrete construction). The façade of the house is made of wood combined with intricately designed steel details. Contrasts between the solid wooden volume and the lightness of steel elements combine to create the specific character of this country house. 

00_KIP_collage_m haouse.jpg
slika lokacija 2.jpg
slika lokacije 1.jpg
analiza- naravna.jpg
02_shemica.jpg
koncept programa.jpg
01_image.jpg
02_image.jpg
02_HIŠA M_PRITLIČJE.jpg
01_HIŠA M_KLET.jpg
03_HIŠA M_PREREZ AA.jpg
04_HIŠA M_PREREZ BB.jpg