00_KIP_forest house.jpg

HOUSE BY THE WOODS

Single Family House

Location: Ljubljana 

Client: private

Year: 2018

Program: housing 

Area: 250 m2

Architecture: Ognen Arsov, Ana Kosi, Žiga Rošer, Barbara Žunkovič 

Collage: Sara Škarica

 

The greatest quality of this single-family house is its direct contact with nature. The plot is located right next to the wooded hill of Golovec. The design of the house corresponds to the long and narrow shape of the plot, its boundary conditions and the limited natural light that the location has.

 

The house was designed as a black perforated box with a contrasting bright interior that connects to the forest through framed views, allowing the living quarters to be well lit on both sides. The program of the house is divided into a living area on the ground floor, sleeping rooms on the first floor and a separate garage. The simple volume of the house follows the slightly descending terrain of the plot. The main feature of this house by the woods is the connection between the exterior and interior spaces which are intertwined spatially and visually.

01_KIP_collage_forest house.jpg
02_KIP_location_forest house.jpg
03_KIP_solar study_forest house.jpg
12_KIP_masterplan_rojs house-01-01.jpg
05_KIP_v1_forest house.jpg
06_KIP_v2_forest house.jpg
08_KIP_v4_forest house.jpg
07_KIP_v3_forest house.jpg
11_KIP_v7_forest house.jpg
13_KIP_groundfloor_forest house.jpg
14_KIP_first floor_forest house.jpg
17_KIP_dod2.jpg
16_KIP_dod1.jpg